hormoonbalans

Hormonen beïnvloeden ontzettend veel processen in je lichaam. Als ze met elkaar in balans zijn voel je je energiek, vrolijk, gezond, zelfverzekerd en heb je een stabiel en gezond gewicht. Een hormonale disbalans daarentegen kan voor allerlei (vage) klachten zorgen.

hormonen

Je lichaam maakt allerlei verschillende hormonen aan. Deze hormonen zijn een soort ‘boodschapperstofjes’ die lichaamscellen opdrachten geven op het gebied van voortplanting, stofwisseling en groei. Ze beïnvloeden ontzettend veel essentiële processen in je lichaam. Als dit allemaal harmonieus verloopt voel je je energiek, vrolijk, gezond en zelfverzekerd en heb je een stabiel en gezond gewicht. Je kan het zien als het samenspel van een orkest. Dit kan prachtige muziek opleveren.

Maar als er een paar orkestleden uit de maat gaan spelen, dan wordt het minder fraai. Vage klachten, vermoeidheid, stemmingswisselingen, overgangs- of cyclus gerelateerde klachten, eetbuien, acné, spijsverteringsklachten, moeilijk aankomen of afvallen. Zomaar een greep uit de klachten die veroorzaakt kunnen worden door een verstoorde hormoonbalans.

Ervaar jij een hormonale disbalans en wil je hiermee aan de slag? Ben je bereid je leefstijl aan te passen? Als gediplomeerd trainer hormoonfactor help ik je hier graag bij. Vaak is op basis van jouw klachten en leefstijl goed te achterhalen welke hormonen uit balans zijn en welke aanpassing dit vraagt. Dit kan een aanpassing zijn in je voedingspatroon, maar ook in beweging/sport of ontspanning en slaap. In het programma Hormoonbalans coach ik jou naar een goede hormoonbalans en word jij de dirigent van jouw hormoonorkest.

Werkwijze

Voorafgaand aan het intakegesprek vul je een digitale vragenlijst in en houd je gedurende 1 week een eet-, beweeg- en slaapdagboek bij. Het ingevulde dagboek mag je voorafgaand aan het intakegesprek aan mij mailen. 

Tijdens het intakegesprek maken we uitgebreid kennis en bespreken we jouw klachten en doelen aan de hand van de vragenlijst die je van te voren hebt ingevuld. Ook kijken we naar jouw eet-, beweeg-, en slaapdagboek. En we doen een vingerprik voor de EMB test.

Aan het einde van het gesprek stellen we een actieplan op voor de komende periode.

Na afloop ontvang je van mij het e-book met algemene tips voor gezonde leefstijl en voeding en een digitale receptenbundel, zodat je meteen aan de slag kan.

Een paar weken later tijdens onze tweede afspraak bespreken we de uitkomst van de EMB test en het bijbehorende suppletieadvies. Op basis hiervan heb ik voor jou een leefstijladvies op maat gemaakt, inclusief voorbeeld weekmenu. Op basis van dit leefstijladvies stellen we samen concrete doelen waar je de komende weken mee aan de slag gaat.

Na afloop krijg je de testuitslag, inclusief interpretatie, en het suppletie- en leefstijladvies toegestuurd. 

Ook stuur ik je een een boodschappenlijstje met voorbeeldproducten op basis van jouw leefstijladvies. 

Tijd om aan de slag te gaan! Gedurende 3 à 4 weken ga je werken aan jouw doelen. Hierna vul je opnieuw een eet-, beweeg-, en slaapdagboek in. Dit dagboek kun je een week voor de volgende afspraak naar mij toesturen.

Mocht je in deze periode ergens tegen aanlopen of vragen hebben, dan ben ik uiteraard bereikbaar.

Tijdens ons derde gesprek evalueren we de afgelopen weken. We bespreken jouw eet-, beweeg- en slaapdagboek en doelstellingen. Wat gaat er goed en wat is (nog) lastig? Wat zijn de vervolgstappen? Wat vraagt nog extra aandacht? Hierin sta ik jou natuurlijk met raad en daad bij. Ook geef ik je een inkijkje in de werking van hormonen.

Na afloop van dit gesprek stuur ik je een samenvatting over de werking van hormonen. Zo kan je alles wat we besproken hebben nog eens rustig doorlezen.

Tussentijds kan je me altijd bereiken voor vragen en het delen van successen.

De vierde keer dat we elkaar treffen sluiten we het traject af met een korte terugblik en een uitgebreide vooruitblik. Gedurende de coachingperiode heb je alle tools in handen gekregen om de regie te voeren over jouw hormoonbalans zodat je goed voorbereid bent op de toekomst. En natuurlijk kan je alle vragen die je nog hebt aan mij stellen.

hormoonbalans check

Heb jij het vermoeden dat jouw hormonen niet helemaal in balans zijn? Download dan de gratis Hormoonbalans Check en kom erachter of en welke symptomen van een hormonale disbalans je herkent en wat je hier zelf aan kan doen.

Als je meer wilt weten over voeding en de werking van je hormonen dan kan ik het programma Hormoonbalans bij Maartje echt aanraden. Ze geeft duidelijk en overzichtelijk alle benodigde informatie en denkt met je mee. Op die manier heb ik de eerste stappen kunnen zetten naar nieuwe levensstijl. Dank Maartje!

Kim, Sales Director

RESULTAAT

 

Je voelt je energieker

Je spijsvertering gaat beter functioneren

Je krijgt weer een normale cyclus

Je vruchtbaarheid verbetert

Je huid wordt mooier

Je voelt je meer ontspannen

Je slaapt beter

Je gaat stralen

Je voelt je aantrekkelijker

Je libido komt weer terug

Je krijgt weer grip op jouw hormonen

Iets voor jou?

Het programma Hormoonbalans is iets voor jou als je:

moeilijk kan afvallen of schommelt met je gewicht

regelmatig buikpijn of spijsverteringsklachten hebt

je futloos voelt en prikkelbaar bent

een slechte weerstand hebt

last hebt van stemmingswisselingen

cyclus gerelateerde (PCOS, PMS) of overgangsklachten ervaart

moeilijk zwanger raakt

een laag libido hebt

last hebt van een onregelmatige huid, broze nagels of haaruitval

Kortom, je wilt je weer energiek voelen en optimaal van het leven genieten.

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

2 + 3 =