Wie ben ik?

Mijn naam is Maartje Kort. Ik omschrijf mezelf als energiek, nuchter, duidelijk, betrouwbaar en sportief. Ik houd van gezond eten (maar soms ook niet), ben gek op bewegen, houd van een beetje zelfspot en als echt ‘buitenmens’ werk ik het beste op zonne-energie.

mijn verhaal 

Naast gecertificeerd leefstijlcoach en hormoonexpert ben ik trotse moeder van twee fantastische kinderen. Samen met mijn vriend Bart en hond Flo vormen wij een reislustig gezin. Ik kan natuurlijk van alles over mezelf vertellen, maar misschien is het leuk om te weten dat ik:

  • in mijn vrije tijd het liefst buiten ben. Wandelen met de hond, hardlopen of fietsen; blijer kan je me niet maken. En ik hou van grasmaaien. En dan vooral van de geur van vers gemaaid gras;
  • sportief ben ingesteld. Ik doe aan krachttraining en HIIT en af en toe yoga;
  • een uitdaging heb op het gebied van geduld en ontspanning maar hierin progressie boek sinds ik de 10-minuten meditaties heb ontdekt;
  • van mijn passie mijn werk heb gemaakt en er meteen een nieuwe hobby (en extra ontspanningsmoment!) bij heb gekregen: ik verslind boeken over alles wat met gezondheid te maken heeft. Maar eens een multi-tasker, altijd een multi-tasker, dus ik luister ook veel podcasts over dit onderwerp tijdens het wandelen;
  • na mijn master Bedrijfskunde lange tijd geen (studie)boek meer heb ingekeken. Maar blijkbaar doet interesse in een onderwerp toch iets met me want sinds ik de opleiding trainer hormoonfactor besloot te volgen is er een vuurtje in me aangewakkerd en ben ik eigenlijk doorlopend aan de studie. Onder het motto ‘the more you know, the more you realize you don’t know’.

Gezondheid en sport
Als afgestudeerd bedrijfskundige heb ik jaren in de gezondheidszorg gewerkt. De laatste jaren als bestuursadviseur. Een leuke hectische baan waar ik altijd veel voldoening uit heb gehaald. Daarnaast runde ik samen met Bart de BV ‘gezin’, sportte ik veel en vond ook nog ergens tijd voor het onderhouden van sociale contacten. Kortom, de ‘ratrace’ waar veel werkende moeders zich in bevinden.
Maar de laatste jaren begon er iets te knagen. Mijn ogen gingen stralen bij de woorden gezondheid en sport. Daar komt bij dat ik met mijn opgedane kennis over de werking van het zorgstelsel, en de toegenomen druk daar op, ervan overtuigd ben dat het van groot belang is dat er minder mensen ziek worden door gezonder te gaan leven. Hier komt leefstijl om de hoek kijken! En daar wil ik aan bijdragen.

Hormonen
Ik ben gestart met de opleiding trainer hormoonfactor van Ralph Moorman. Dat deze opleiding bovenaan mijn lijstje stond was niet voor niets. Ik heb namelijk zelf ervaren hoe een hormonale balans het verschil kan maken. Toen wij een kinderwens kregen gooide mijn zeer onregelmatige cyclus flink roet in het eten. Toen ben ik mij gaan verdiepen in gezonde voeding en kwam de hormoonfactor op mijn pad. Ik gooide mijn leefstijl om en inmiddels hebben we een prachtig gezin en zijn mijn eeuwige buikpijnklachten tegenwoordig nihil.

Maar ook op het gebied van ontspanning en sport heb ik de laatste jaren inzichten gekregen waarvan ik zou willen dat ik ze eerder had gehad. Ik ben vrij fanatiek ingesteld en dacht: hoe harder je sport en hoe minder je eet, hoe slanker het resultaat. En dat ging inderdaad tijdelijk op. Vijf keer per week trainen en ver onder mijn caloriebehoefte eten leverde inderdaad een lager getal op de weegschaal op. Maar ook een enorm gespannen relatie met eten. En een enorme hormonale disbalans tussen honger en verzadiging. Inmiddels ben ik wijzer. Ik train ‘hormoonproof’ (minder vaak en korter, maar wel zwaar!) en voed mijn lichaam op gevoel naar behoefte. Het getal op de weegschaal is weer hetzelfde zoals het altijd was en de rust in mijn lijf en hoofd is wedergekeerd.

Maatwerk
Na de opleiding trainer hormoonfactor besloot ik mijn werkzaamheden als bestuursadviseur op interimbasis voort te zetten zodat ik daarnaast mijn eigen praktijk kon oprichten. Zo kan ik door middel van mijn kennis, inzicht en enthousiasme over hormonen en gezonde leefstijl anderen motiveren en coachen. Ik voel een gedrevenheid om mensen te laten ervaren hoe het is om je energiek en krachtig te voelen zodat je alles uit het leven kan halen. Soms kunnen een paar kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Ik geloof in maatwerk vanuit een aantal basisprincipes. De drie leefstijlpijlers voeding, beweging/training en ontspanning/slaap horen met elkaar in evenwicht te zijn. Het één werkt niet zonder het ander. En onderschat ook nooit de invloed van je mindset. Het evenwicht tussen de drie leefstijlpijlers is echter per individu verschillend. Soortgelijke klachten kunnen per persoon een hele andere oorsprong hebben en een andere aanpak vragen. Er is dus nooit één oplossing.

Ik ga graag samen op zoek naar de oplossing die bij jou past.

“Ik geloof in de kracht van een gezond, sterk lichaam en een positieve mindset”

OPLEIDINGEN

Om vanuit een goed onderbouwde basis te werken kies ik voor gerenommeerde opleidingsinstituten en gecertificeerde opleidingen.

Mijn opleidingen & cursussen

Leefstijlcoach (BLCN gecertificeerd), Sonnevelt

Medische Basiskennis (CPION en SNRO gaccrediteerd), Con Amore

Orthomoleculair Adviseur Basis, Ortho Health Foundation

Boodschappencoach, De Hormoonfactor (Ralph Moorman)

Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt (Ralph Moorman)

Master of Science Business Administration, RuG

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

12 + 4 =