Supermarktsafari

Ervaar jij de supermarkt als een jungle? Heb je geen idee meer wat gezonde producten zijn, maar wil je jouw boodschappenkar wel graag vullen met verantwoorde boodschappen? Als gecertificeerd boodschappencoach maak ik je tijdens een rondleiding door de supermarkt wegwijs.

Gezonde boodschappen

Veel voeding in de supermarkt is tegenwoordig kunstmatig en bewerkt. De voedingsmiddelenindustrie maakt veelvuldig gebruik van goedkope bulkgrondstoffen en chemische toevoegingen. Daarnaast bevatten veel voedingsmiddelen vaak maar een lage hoeveelheid voedingsstoffen per calorie. Ook worden er door fabrikanten allerlei – vaak onterechte –  gezondheidsclaims gedaan. Zij doen er alles aan om hun product aantrekkelijk te maken. Er worden bijvoorbeeld allerlei smaaksensaties ontwikkeld die een hoge ‘dooreetfactor’ creëren. Het ligt dus echt niet alleen aan jouw discipline dat je het moeilijk bij één blokje chocola of handje chips kan houden. De juiste combinatie van suiker, zout en vet triggert iets in ons brein waar fabrikanten dankbaar gebruik van maken.

Maar er is goed nieuws! De supermarkt biedt ook volop producten die passen binnen een gezonde leefstijl. Volwaardige producten die niet vullen, maar voeden. Tijdens een supermarktsafari vertel ik je per afdeling wat de gezonde en minder gezonde keuzes zijn. Ik draag alternatieven aan voor de minder gezonde producten die je gewoonlijk misschien koopt. Aan de hand van voorbeelden laat ik zien waar je alert op moet zijn qua voedingswaarde, ingrediënten en gezondheidsclaims. Uiteraard is er alle tijd voor vragen. Na deze rondleiding op maat ben je je eigen goeroe in de supermarkt.

De supermarktsafari is een waardevolle aanvulling op Leefstijlcoaching, het programma Hormoonbalans of de uitkomsten van jouw EMB test. Boek je een supermarktsafari als aanvulling, dan betaal je een gereduceerd tarief voor de safari.

Werkwijze

Zodra je een supermarktsafari boekt ontvang je een mailtje waarin je aan kan geven wat jouw specifieke vragen zijn voor tijdens de rondleiding en of er voedingsmiddelen/-groepen zijn die jij bewust niet eet. Zo wordt de safari echt op maat gemaakt voor jou. Ook kan je aangeven bij welke supermarkt je de safari graag wilt doen (Haren of Eelde/Paterswolde). 

Je ontvangt alvast 10 tips om weloverwogen boodschappen te doen.

Tijdens de safari lopen we langs alle afdelingen van de supermarkt. Uitgezonderd de afdelingen met producten die jij niet eet. Mocht ik hier toch tips over hebben die voor jou waardevol kunnen zijn, dan geef ik die uiteraard. Per afdeling vertel ik je wat de gezonde en minder gezonde keuzes zijn. Ik draag alternatieven aan voor de minder gezonde producten die je gewoonlijk in je kar legt en wijs je op onontdekte pareltjes. Ook laat ik je aan de hand van voorbeelden zien waar je bedacht op moet zijn qua voedingswaarde, ingrediënten en gezondheidsclaims. En natuurlijk is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Na afloop van de safari ontvang je een digitale samenvatting van de informatie tijdens de rondleiding en een e-book met recepten ter inspiratie. Mocht je achteraf nog vragen hebben dan kan je deze stellen per e-mail of whatsapp.

Deze supermarktsafari van Maartje was een echte eye-opener. Wat doe ik veel uit gewoonte! Het cliché ‘onbekend maakt onbemind’ is zeker waar en daardoor probeer ik zelden iets nieuws. Terwijl juist die afwisseling zo belangrijk is. Denk aan een vergeten groente zoals knolselderij of pastinaak. Ik was onder de indruk van Maartje haar kennis en vond het heel inspirerend. Mijn boodschappenlijstje is zeker veranderd!

Geertje, loopbaanadviseur

Resultaat

Na deze supermarktsafari weet je:

welke ingrediënten de voedingswaarde van een product bepalen

welke (combinatie van) ingrediënten een sterk effect op je bloedsuikerspiegel hebben en hoe je dit kan voorkomen

◊ hoe je etiketten leest en op welke E-nummers en toevoegingen je alert moet zijn

de verschillende benamingen voor dezelfde stofjes

 wat verborgen dikmakers zijn

 wat de invloed van een verpakking is op de inhoud

wat het effect van verhitting op een product is

 terechte van onterechte gezondheidsclaims te onderscheiden

Kortom, je bent je eigen goeroe in de supermarkt geworden en hebt alle tools in handen om voortaan bewust keuzes te maken.

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

12 + 8 =